The Dream City of middle east

Dream City Towers.jpg
Dream City Kitchen.jpgNice Houses in Erbil.jpg


Erbil är Irak - Kurdistan en plats i sinnet.
Det finns inte på några kartor om inte de kartor görs av kurderna. Södra Kurdistan är känt för att resten av världen som norra Irak. Norra Kurdistan beskrivs som östra Turkiet. Sydvästra Kurdistan är nordöstra Syrien.
Och sydöstra Kurdistan är nordvästra Iran.

I inget land är kurder närmare att förverkliga sin dröm om frihet och oberoende än de är i Irak. De slå in den sista touchen på sina de-facto suverän stat-i-ett-stat, ett faktum på grund av att det inte är lätt att ångra. Och de är att omvandla ohyggligt nedfallna fysiska miljön som de har Saddam Hussein - en bruten plats som är oerhört strider mot Kurdistan i sina hjärtan och i deras sinnen - till något vackert och inspirerande, den typ av plats du kanske skulle vilja
bor i en dag själv.

Hjärtat i den nya Kurdistan kommer snart att kallas Dream City, en massiv byggarbetsplats gå upp i utkanten av Erbil.
Och Dream City är bara en stor byggarbetsplats bland hundratals. Återuppbyggnad i irakiska Kurdistan är absolut explosiv. Dessa bilder är endast en mycket liten urval av vad som kommer upp nu när du läser detta.

Det säger sig självt att inget av detta möjligt när Saddam Hussein gjorde allt han kunde, med den fjärde största armén i världen, att förstöra dessa människor. Även om Kurdistan har varit fri från Saddam eftersom det kurdiska upproret drev ut honom och Baath år 1991 var den faktiska återuppbyggnaden inte möjligt förrän 2003. När embargot hävdes, och när alla visste att den jäveln aldrig skulle komma tillbaka, hade kurderna äntligen mage att bygga sitt drömhus landet på allvar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0