Keisuke Honda



Keisuke Honda (本田 圭佑, Honda Keisuke?) född 13 juni 1986 i Settsu, Osaka, är en japansk fotbollsspelare som spelar för CSKA Moskva. Han har tidigare spelat for VVV-Venlo i den holländska ligan.Han gick från Japanska Nagaya Grampus (Gary Lineker har spelat i klubben och Arsene Wenger och Carlos Querioz tränat) till VVV-Venlo av sin förra tränare ifrån Gamba där Honda spelade i ungdomsåren. Sen efter att ha imponerat stort under två år i Holland köptes han för 58 miljoner av CSKA Moskva.

Efter att ha under vintern 09/10 slagit igenom med dunder och brak i CSKA Moskva med b.la. tongivande prestationer i Champions League, så etablerade Honda sig som den absoluta stjärnan i det japanska landslaget.

Under VM 2010 i Sydafrika har Honda briljerat och avgjorde först Japans inledningsmatch mot Kamerun, efter att ha gjort det enda målet i matchen. I matchen mot Danmark den 24 juni, som skulle avgöra de två lagens öde i turneringen, var Honda matchens lirare. Han började med att sätta en frispark från ca 35 meter i det danska målet. Han följde sedan upp denna bedrift med att först vända bort Danmarks, Dennis Rommedahl, för att sedan fräckt spela fram till Okazaki som satte 3-1 målet till Japan.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0